KERBER

Ne mogu da pustim vreme da prolazi a da ne zastanem na sekund, dva i ne osvrnem se na jučerašnji koncert grupe KERBER!

Zaista sam ga opravdano čekala godinama. Unazad par godina imali su svirke na beer festu, no nisam ih slušala na toj manifestaciji a i nije mi žao jer te parcijalne delove koncerta, kratke svirke, ne priznajem. Čekala sam i nadala se isključivo koncertu. Sa beer festa je bio prenos njihove svirke i ja sam tada, zajedno sa bebom, malim princem, plesala gledajući i slušajući prenos svirke, a pre kraj svirke mali princ je zaspao uz muziku Kerbera.

Kada sam pre mesec dana čula za koncert nisam mogla da verujem da će se realizovati. Pre svega zato što dugo nisu imali koncert u Beogradu, a i nisu dugo snimili album.

I dan danas mi nije jasno zašto su se posle tako velike popularnosti naglo povukli 90 tih godina. Ne mogu da verujem da se takav bend sa takvim vokalom i neverovatnim pesmama, počevši od tekstova pa do muzike, povukao sa scene. Dobra vest je da su pre tri godine započeli rad na novom albumu koji očekujem sa nestrpljenjem.

Koncert je bio prava magija. Magija jer hipnotiše do te mere da ne znaš gde se nalaziš. Ne znaš da li si u raju ili bajci. Najpre te opije anđeoski glas pevača Gorana ( najbolji lokal na ovim prostorima ) koji je očuvao kvalitet svog vokala kao i pre 20, 30 godina. Glas koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Zatim izvrsni muzičari, verna postavka sa bubnjarom koji je osveženje benda. Mlad sa kudravom dugom kosom poput pevača Gorana:)

Pored njih nastupao je i gudački orkestar, crkveni hor i hor koga sačinjavaju oko desetak muškaraca čije ime nisam upamtila.

Oni su učinili da efekat koncerta bude još jači i neponovljiv. Pored njih Goran je dao priliku jednom mladiću, mislim da se zove Stefan, da otpeva jednu njihovu pesmu na osnovu pobede na radiu S upravo sa tom pesmom. Dečko je bio odličan iako sam strepela može li se iko usuditi da otpeva njihove pesme. ( Sećam se jedne emisije na Prvoj, mislim da se zvala 1.glas Srbije, gde su učestovavali mnogi mladi ljudi sa sjajnim vokalima, gde je jedan dugokosi mladić fenomenalno pevao i uspeo fenomenalno da interpretira Kerberovu pesmu i još neke pesme domaćih rok grupa).

Takve talente ne treba zanemarivati!!!

I uostalom gde se izgubio onaj dobar i kvalitetan rok i pop i gde su domaći bendovi na sceni velikih dvorana? Gde je Yu grupa, Bajaga, ( što reče Goca danas i Leb i sol )?

Razumem da se plasira druga vrsta muzike i da takvi izvođači možda pune koncertne sale, no grupe koje sviraju kvalitetnu muziku ne treba da odustaju ili ne pokušaju da se nametnu.

Možda ni Kerber nije mogao da pretpostavi da će napuniti salu pa je uspešno napunio i verujem da bi uspeo još za jedan dan koncerta da rasproda karte.  Srce mi je tuklo od uzbuđenja kada sam videla punu salu.

Bravo za Kerber!

Sada čekam ponovo Riblju čorbu koju sam propustila i Bajagu, Yu grupu…

A zamislite samo da neko organizuje koncert sledećih izvođača koji bi otpevali svoje najpopularnije pesme:

– Azra

– Bajaga

– Bjelo dugme

– Disciplina kičme

– Divlje jagode

– EKV ( Isključivo Saša iz Radijacije da peva njihove pesme).

– Električni orgazam

– Galija

– Film

– Haustor

– Idoli

– Leb i sol

– Parni valjak

– Partibrejkers

– Riblja čorba

– Yu grupa

– Zabranjeno pušenje

 

Оставите одговор

%d bloggers like this: