Zimske čarolije

Gledam svoju decu dok se igraju po snegu i uživam sećajući se detinjstva.

Obožavala sam zimu i sneg jer sam se neizmerno radovala toj zimskoj čaroliji, i to isključivo sa snegom,  koja je uvod u još lepšu čaroliju zvana Novogodišnja noć.

Obožavala sam, kao i moja deca sada, da se ušuškam u ski odelo i igram se na snegu i sa snegom. Od pravljenja grudvi, do sneška belića i valjanja po snegu da se ostavi otisak anđela. Svim tim divnim malim stvarima učim i svoju decu u nadi da će se radovati istim i zimi kao i ja. Naravno, nije isti osećaj sada i kada si bio dete, no sada sa njima proživljavam opet tu zimsku čaroliju što mi evocira uspomene.

Za zimu me vežu uspomene na zimski vašar koji sam obožavala. Tata me je svake godine vodio na isti i vozili smo se na raznim ringišpilima od kojih mi je balerina bila omiljena, a vožnja autićima mi je takođe bila među omiljenim zabavama.

Za zimu me vežu i uspomene na šetnje gradom i miris pečenog kestena koji sam volela da jedem i koje mi je tata stalno kupovao. A na vašaru sam naravno jela šećernu penu i ponekad šećernu jabuku.

Takođe me za zimu vezuje i divna uspomena iz detinjstva kada me je tata svaki dan posle posla izvodio napolje sa sankama i vukao me na istim dok mi ne dosadi. Meni nikad ne bi dosadilo no srećom sam bila uviđavna prema ocu koji je posle napornog posla iako umoran, uvek imao vremena i strpljenja za mene.

Kasnije, tokom školovanja, sa drugarima sam išla na čuveno brdo u kraju na kome smo se sankali i skijali. Ti trenuci sreće i spoznaje adrenalina su neponovljivi.

Malo kasnije ih zamenjuje klizanje.

Sve u svemu, volim zimu sa snegom i tu zimsku čaroliju poslednjih godina isključivo uz kuvano vino ala J.Oliver koje pravi moj Goran.

Drago mi je kada danas vidim decu kako se raduju snegu i igrama na snegu kao što sam nekada i ja;)

Оставите одговор

%d bloggers like this: