Moj kreativni CV

Da li verujete u horoskop?

Ja moram priznati,  nisam neko ko preterano veruje u isti, no interesantno mi je kada nekada i sama primetim neke sličnosti kod ljudi istog horoskopskog znaka.

Ja sam u znaku devica, podznak vaga, mesec u blizancima, venera u vagi i imam dosta planeta u vagi. Da li je taj horoskop uticao na to da u životu menjam interesovanja i zanimanja, ne znam, no činjenica je da neke podudarnosti postoje sa pojedinim znakovima. Napominjem, interesovanja za isti su samo u cilju razonode.

Tokom osnovne škole tj. u prvom razredu zanimao me je balet. Jednu sezonu sam pohađala časove u prostorijama MZ opštine prebivališta. Nakon toga interesovanje se preusmerilo na klasičan ples. Isti sam završila i dobila diplomu. Već pred kraj OŠ počinje da me zanima džez balet i sa drugaricom Gagom upisujem časove istog negde u centru grada. Moram da napomenem da su mi časovi istog jako prijali i da mi je žao što sam vrlo brzo prešla sa džez baleta na dance. Taj period je bio zanimljiv ali je takođe u nekom periodu života izgubio smisao i počela sam da tragam za novim interesovanjima.

Započinjem, po preporuci moje sestre “ zvončice“ koja je bila spiker na TV Studio B, rad u teen age emisiji kao voditelj, reporter, novinar. Jedan od predivnih životnih perioda se dešavao upravo tada. Apsolutno sam se pronašla u toj priči i dobro sam savladala posao. Radila sam tada sa današnjim poznatim novinarima poput Mašana Lekića, Ivon Jafali i Nataše Miljković. Pre toga uvod u novinarsku priču je bio rad na radiu Studio B u emisiji prekobrojni čas.

Posle 3. godine srednje škole shvatam da me ništa više osim glume ne zanima. Spremam prijemni i izlazim na audiciju na FDU. Ne prolazim i razočaram se. Skoro sam na NLP obuci od predavača i učesnika dobila kompliment da bih bila sjajan stand up komičar što me je na kratko vratilo u ovo vreme snivanja i maštanja da ću jednog dana biti glumica:)

Posle srednje škole, po preporuci profesorke fizičkog vaspitanja a i zajedno sa svojom kumom pokušavam da upišem DIF koji se nalazi u Košutnjaku. Imala sam svuda maximum bodova ali na žalost onu razliku koja mi je bila neophodna gubim, jer ne ubacujem loptu u koš i to samo iz razloga što me je u to vreme bilo sramota da nosim naočare ( tj. socijalni okvir dobijen na vma jer za sočiva nije bilo novca).

Sa tom prazninom koja nastaje jer ne upisujem fakultet koji sam toliko želela, pauziram godinu dana i radim na radio stanicama kao voditelj i spiker. Radila sam na raznim radio stanicama : Roda, Top Fm, 988 itd.

U to vreme sam položila i vožnju i dan danas se sećam scene kada sam sela u auto i stavila cvike sa socijalnim okvirom na glavu ( morala sam jer u suprotnom bih ugrozila saobraćaj ) i videla svoju tadašnju simpatiju kako me začuđeno gleda dok prolazim kolima pored njega, ne verujući da sam to ja, zbog tegli na očima:)

Sledeće godine upisujem Pravni fakultet. Vraćam se svojoj ljubavi iz detinjstva, seriji “ Zakon u LA“ zbog koje sam bila sigurna da ću kada porastem biti advokat 🙂 Činjenica je da mi ta materija prija i leži. Često su me i nazivali “ drveni advokat “ . Imam tu iskonsku potrebu da isterujem pravdu i branim slabije. Volim da pomognem i da se umešam kada i gde treba. Pravda me kao sama reč fascinira a kamoli kad se još i primenjuje. Sećam se da sam u Gimnaziji umalo dobila udarac po glavi aparatom za gašenje požara od lokalnih bandita koji su danima maltretirali dečake u školi. Jednog su primoravali u tom momentu da radi sklekove na šta sam ja reagovala i stala u njegovu odbranu i umalo dobila udarac u glavu. Nisam ga srećom dobila jer je drugi lokalac bio prisebniji i sprečio udarac.

Završih na kraju pre 13 godina ako ne i više u bankarstvu. To je zanimanje o kome sam u maštala neposredno pre nego što ću se zaposliti. Prezasitila sam se honorarnih i neizvesnih poslova za koje nisam imala ni dan staža a započela sam sa radom pre punoletstva. Maštala sam o uređenom sistemu, procedurama. I opet ću napisati onu čuvenu “ pazi šta želiš, možda ti se ostvari“ .

Moja kreativnost se opet posle toliko godina pobunila što čuči sakrivena u meni te kreirah blog i započeh druženje sa vama. Hobi je prerastao u zadovoljstvo koje me ispunjava.

I da li je do horoskopa, planeta i slično, ne znam ali znam da sam srećna što sam kroz sve ovo prošla i uživala:)

 

 

 

 

 

 

5 Replies to “Moj kreativni CV”

  1. Hvala Željka na komentaru. Skoro sam se nosila mišlju da je trebalo da budem dosledna i držim se jedne stvari a sad mislim pa ok..možda i nije loše biti svestran;)

 1. 🙂 Pa sjaaasno, toliko svestrano! Svaka čast za pokretanje bloga, to uvek podržavam! 😉

  1. Nevena, hvala Vam na komentaru i podršci.
   Drago mi je što Vam se dopada tekst i što podržavate blog.
   Danas mi je baš apropo teksta bila upućena kritika od koleginice ničim izazvano ( jer ja o blogu ne pričam na poslu, niti ga spominjem i promovišem ) kako je glupo kad neko piše o sebi i razotkriva se.
   S obzirom da je nisam ni pitala šta misli o mom blogu i tekstu a komentarisala je pred kolegama iz neke svoje potrebe, nisam htele previše da ulazim u objašnjavanje šta je u stvari blog i čemu služi jer google radi to bolje od mene.
   U krajnjem slučaju ja polazim od sebe. Ako mi se nešto ne dopada, niti gledam niti čitam. Zato mi je drago kad me prati neko kome se dopada ovo što radim iz hobija i ljubavi.
   Hvala još jednom. Pozdrav“)

 2. Hi blogger, i must say you have hi quality articles here.
  Your blog can go viral. You need initial traffic boost only.
  How to get it? Search for: make your content go viral Wrastain’s
  tools

Оставите одговор

%d bloggers like this: