Kada je pravo vreme za zajednicu?

Pre neki dan moj mali princ me je upitao kada smo se muž i ja zaljubili tj. više ga zanima kada smo se venčali. Odgovorila sam mu kada smo porasli;) Na to je on meni odgovorio..ih bre mama ..pa ko će da čeka da Lenka ( simpatija njegova ) poraste;)?!

Smejala sam se nakon toga i razmišljala, a posle i komentarisala sa mužem da li to znači da već treba da počnemo da štedimo za svadbeno veselje;))?!

I pitam se..kada je pravo vreme za stupanje u bračnu ili vanbračnu zajednicu?

Da li postoji neki univerzalni odgovor na to pitanje?! Naravno da ne postoji jer iskustva su razna. Neki uplove u te katkad uzburkane, katkad mirne vode sa 18 ,  neki sa 28 a neki sa 38 godina.

Da li je bolje ući u zajednicu neiskusan a sa druge strane pun energije, snova i spreman na kompromise ili iskusan sa manjom željom za kompromisima ali sa odlučnošću šta u stvari želiš?

Verujem da su iskustva razna. Sa svog aspekta mogu konstatovati da bih stupila u zajednicu mnogooo ranije,  da sam u stvari znala koliko pozitivnog donosi, a da ne spominjem tek  radost koju deca donose. Iz straha od nepoznatog prolongirala sam u stvari svoju podsvesnu želju,  no hvala Bogu da sam je ostvarila;)

 

Оставите одговор

%d bloggers like this: