Imate li hobi?

U današnje vreme brzog tempa života postavlja se pitanje imamo li vremena za sebe a kamoli za neki hobi?

Ukoliko ste zaposleni, imate decu, ostaje vam vrlo malo vremena za sebe. Zar ne?

Evo npr. polazim od sebe. Spavam, za moje kriterijume malo vremena, od 5 do 6h. U prevozu tokom dana na putu do posla i nazad izgubim dva sata. Na poslu još 8h. Kod kuće kada se vratim svo slobodno vreme provodim sa decom do njihovog odlaska na spavanje. Isključivo sa njima! Naravno kada nemaju neke obaveze ( aktivnost ). Kada sam sa njima zanemerujem sve i ostavljam sve obaveze oko domaćinstva za kasnije. Kuvanje ručka ili pospremanje, peglanje tek kad malci utonu u san.

Nakon svega toga preostaje nešto malo vremena za hobi dok se kapci od umora ne zatvore. Moj hobi je ( vama već poznato ) pisanje 😉

Ne mogu biti objektivna kad sam ja u pitanju no vodim se željom i ljubavlju prema istom, a dodatni motiv su mi Vaši komentari i podsticaji, podrška mojih bližnjih i prijatelja.

Oni su moji motivatori kada motivacija opadne. I hvala im na tome jer nema zadrške u pogledu bezrezervne ljubavi i podrške koju mi daju.

Srećna sam što imam priliku da svoj hobi podelim sa Vama. Broj od 150 poseta mog bloga na dnevnom nivou je moja satisfakcija.

Moj muž takođe ima svoj hobi i to je dobro jer oboje činimo nešto što nas ispunjava.

Njegov hobi je akvaristika i svaki trenutak koji posveti svom hobiju reflektuje se na njegovom licu kroz osećanje smirenosti i zadovoljstva.

Mislim da je dobro da svako od nas nađe malo vremena za neki hobi, da nas podseti da smo sebi bitni i važni:)

Da li je to čitanje knjiga, pletenje, crtanje, šta god vas inspiriše i podstiče na bolje  ..samo napred!!!

 

Оставите одговор

%d bloggers like this: