Krpe krpice do haljinice

Moja malenkost i mnoge žene koje poznajem, obožavaju krpice koje se pretvaraju u suknjice, haljinice, pantalonice, kompletiće, bermudice, košuljice i jos mnogo štošta:)

U mladosti zbog skromnog finansijskog stanja moje porodice nisam imala priliku da kupujem garderobu u prodavnicama a kamoli u prodavnicama poznatih brendova.

Uglavnom sam garderobu pozajmljivala od starije sestre, kojoj je sećam se mama kupila jednom ili dva puta nešto od strine, koja je istu nabavljala u inostranstvu, ili bi seka kupila nešto u inostranstvu, boraveći na turnejama sa folklorom, ili ponekad na tezgama na pijaci ili prodavnici domaće proizvodnje poput Kluza.

Jednom sam od sestre od ujaka koja je bila imućnija dobila džak stvari koje je ona odbacila menjajući ih sezonski i sećam se da sam ih gledala kao blago. Bile su i lepe i kvalitetne. Jednu letnju suknju nosim i dalje jer ne izlazi iz mode a odličnog je kvaliteta.
I nije me bilo sramota, naprotiv bila sam srećna zbog poklona.

Kad sam počela da radim, najpre po radio stanicama plata je bila tolika da sam mogla da priuštim sebi jednom mesečno bar jedan skromni odevni predmet, farmerke novopazarske i slično.

Tek kada sam počela da se bavim poslom u struci, odvajala sam obavezno mesečno novac za garderobu i to napokon onu o kojoj sam maštala.
Počela sam da kupujem haljinice, suknje, košulje, komplete i slìčno, sve što priliči poslovnoj ženi.

Moram da priznam da mi je ulazak i boravak u butiku garderobe jedan poseban doživljaj.
Ne samo zbog ljubavi prema kupovini;) već i zbog lepota koji isti nude.

Sada je izbor i ponuda garderobe ogromna i svako od nas može naći ono što mu prija i da izgradi svoj stil.

Od poslovne žene do domaćice koja voli da se oseća dobro u onom što nosi i dok kuva ručak, pa do majke koja vodi decu u šetnju, na određene aktivnosti ili neka dešavanja. U svakoj ulozi mi žene volimo da izgledamo dobro jer se onda osećamo još bolje.

A danas nam to nude razni brendovi.
Mojih omiljenih ima raznih , za sve nabrojane uloge i svaki odevni predmet koji kupim gledam kao posebni dar, koji stoji u ormanu i čeka da baš njega odenem.
U stvari moj orman je za mene svetinja i stvari u njemu…i hvala iznošenim na službi a dobro došle nove u moj novi beli ikein orman;)

I to suknjice, haljinice, košuljice, pantalone, bermude, dzemperići, majice, prsluci, sakoi, kompletići itd itd…svih boja i raznih dezena:)!!!! Dobro došli;))

2 Replies to “Krpe krpice do haljinice”

  1. U pravu si Mikice 🙂 Kupila sam jaknu nedavno koja nije predebela sa perjem unutra,ali mi se mnogo dopala. Ukućani krenuli da komentarišu- Mogla si neku deblju,sad će sneg.I počela je moja radost da opada. 😀 Posle tvoje priče više ne žalim. Kupiću i tu debelu nekad. Sad me greje ljubav prema novoj jaknici 🙂

  2. Mina hvala. Bitno je da si srećna i ne dozvoli da ti to iko pokvari!

Оставите одговор

%d bloggers like this: