Ženica koja u parku prodaje kokice

U kraju u kome živim postoji jedan veliki park u kome unazad 7 godina koliko živim u tom delu grada, kokice prodaje jedna ista žena uvek na istom mestu. Verovatno je od neke ušteđevine kupila aparat, snabdela se svom potrebnom opremom i krenula sa svojim malim biznisom da zaradi nešto novca za svoje tri preslatke ćerkice.

Pošto smo njeni redovni kupci, često popričam sa njom i nešto duže vremena jer je fina ženica i poprilično pričljiva. Danas sam je upitala za mišljenje o školi koju pohađaju njene ćerkice i dok je isto iznosila, pohvalila je ćerkice kako su odlični đaci i kako jedna od njih upisuje gimnaziju.

Posmatrala sam je dok mi priča, ponosna na svoju decu i divila sam se toj skromnosti i njenoj radosti zbog uspeha njene dece. Divila se i tim devojčicama koje odlične ocene nisu dobijale zato što je bio obećan  tablet ili neka čuda čija imena ni ne znam. Valjda mi se mozak opire da prihvati sva najnovija dostignuća koja su za mene posebna tema. ( apropo toga, prošli vikend u meku sedimo mali princ i ja, a sto pored nas porodica, mama i tata kuckaju nešto na telefonu a dvoje male dece gledaju u njih sa nekim ravnodušnim izrazom lica i jedu pomfrit ). Deci očito nije ni malo zabavno gledajući mamu i tatu gde je svako u svom svetu, a mama i tata su na žalost odlučili da slobodno vreme provedu zajedno samo fizički.

No, da se vratim na prvu priču jer sam i dalje pod utiscima kako je u stvari malo potrebno da se bude srećan i zadovoljan ako smo iznutra zadovoljni i mirni. Svaka čast i mami i devojčicama odličnim đacima.

2 Replies to “Ženica koja u parku prodaje kokice”

  1. Свака част и теби што ову лепу причу делиш са нама 🙂

Оставите одговор

%d bloggers like this: