Muzej nauke i tehnike !!!

Proteklog vikenda mali princ i ja posetili smo Muzej nauke i tehnike. Ni košava nam nije smetala da istrajemo u željenoj nameri da posetimo pomenuti muzej u ulici Skender- begova 51.

Impresije moje a naročito malog princa su bile toliko jake, moram priznati i više nego što smo očekivali.

Najpre smo pogledali stalnu postavku Drugi krug. Od televizora, projektora, aparata za fotografisanje, veš mašina, zubne ordinacije i prvih računara, oko četiri stotine predmeta je izložebo. Postavka pokazuje tehnološki razvoj i njegov uticaj na ljude.

Nakon toga smo obišli dečiji muzej koji ima dve postavke, dečiji muzej i muzej igračaka. Predstavljeno je preko 150 eksponata iz perioda 1920-1970.

Drugi deo čini interaktivni deo- postavka primenom nove tehnologije – proširena stvarnost.

Treća postavka je naučni centar u kojoj je radost moga deteta bila nemerljiva i ogledala se u uzvicima sreće i radosti:)

Interaktivni eksponati približavaju nas fenomenima iz raznih oblasti a najači utisak na mog malog princa pa i mene ostavio je osećaj snage centrifugalne sile kao i spoznaja osećaja ravnoteže u krivoj sobi.

Ono što je za nas dvoje bila sjajna vest, jeste da se u dečijem muzeju mogu organizovati dečiji rođendani pa definitivno naš izbor će biti upravo taj za rođendan malog princa.

Igraonice su postale preskupa rabota ( o toj temi ću jednog dana posebno pisati ) a za uzrast malog princa više nisu ni adekvatna zanimacija.

Moram priznati da sam malog princa jedva naterala da krenemo kući s obzirom na sadržaj postavke. I taman kad smo se obukli i krenuli ka izlazu videli smo poseban odeljak sa izložbom „Rođenje humanoidne robotike50 godina InstitutaMihajlo Pupin“ koju nismo mogli da zaobiđemo.

Ukoliko ne znate gde biste za vikend proveli kvalitetno vreme, topla preporuka od mene je upravo „Muzej nauke i tehnike“.

Ako ste roditelji decu obavezno vodite u Dečiji muzej. Ulaz za decu do 7 godina je besplatan a za roditelje iznosi 200 din. za sve postavke.

4 Replies to “Muzej nauke i tehnike !!!”

 1. Juuuu!!! Znam nekog ko bi uzivao!
  Nisam ni znala da postoji – jes da nije blizu, al kad je sta Vojvodjanima pa bilo 😀
  Hvala za preporuku, definitivno cemo se organizovati!

  1. Preporuka od srca. Edukativno i zabavno !

 2. Mikice hvala, a bas se mislim gde da vodim moju princezu i princa… kad eto… bas lep predlog
  🙂
  Pozdrav,

  Tvoj verni citalac (nedavno sam te vec pohvalio… bas uzivam u tvojim tekstovima)…
  A
  😉

  1. Hvala puno:) Drago mi je što sam pomogla i još draže što ti se dopadaju tekstovi:)

Оставите одговор

%d bloggers like this: