Sitnice život znače

Pripadam kategoriji ljudi koje sitnice umeju da obraduju i usreće i srećna sam zbog toga.

Danas sam bila oduševljena jednom pažnjom koja je za mene utisak dana.

Na poslu sa svojim koleginicama pijem kafu u kafiću tj. klubu koji se nalazi u zgradi u kojoj radim. U tom kafiću menadžer je jedna gospođa koja ostavlja utisak pre svega zbog svoje energije koja odiše odlučnošću, snagom i pozitivizmom. Ona je moja imenjakinja, uvek doterana i ljubazna.

Jutros dok smo pile kafu, došla je do nas sa korpom punom šareniša. Na prvi pogled sam pomislila da su slatkiši dok se nije približila i obradovala nas poklončićem u vidu šišarke, čiji su krajevi obojeni u belo kao da je po njima sneg i koje su upakovane u providne kesice zavezane zlatnom mašnicom. Namenjene da budu ukras za jelku ili policu. Pored toga nam je poklonila i kalendar za narednu godinu sa manastirima Srbije.

Koleginice i ja smo se zahvaljivale na tako divnom gestu i pažnji. Bile smo oduševljene njenom željom da izdvoji vreme da te simpatične šišarke aranžira i spremi njenim gostima kao poklon.

Lepo je kada nekom ulepšate dan kao što je ona nama ulepšala jutro.

4 Replies to “Sitnice život znače”

  1. Sve pohvale za angažovanje i pažnju g-đe Mire kako bi originalnim poklončićima obradovala svoje redovne posetioce „kluba“ u predprazničnom novogodišnjem ambijentu.

    1. Upravo tako Ljiljo! Hvala na komentaru!

  2. Kratko i jasno. 🙂 „Male“ stvari nas pokreću i čine život lepšim.

    1. Tako je Nataša! Da li je danas možda tebe usrećila neka sitnica?

Оставите одговор

%d bloggers like this: