Euforija pred Novu Godinu:)

Danas sam sa koleginicama pričala o pojavi koja obično počinje u ovo doba godine a zove se pred/novogodišnja euforija.

Počele smo priču o tome koja od nas je bila vredna i okitila jelku kod kuće i  moram priznati da ja nisam i nameravam to da učinim ovog vikenda.

S obzirom da nisam ni kod kuće okitila jelku, po najmanje sam razmišljala o svom radnom okruženju. Nisam ja, ali neko jeste.

Moje divne i kreativne koleginice osmislile su da prikupimo parice, kupimo neke ukrase i ukrasimo kancelariju. Njih par idejnih tvoraca, među kojima je predvodnik i najveći kreativac Branka, kupile su ukrase i ujutro nas je Branka dočekala u ukrašenoj kancelariji. Ništa joj nije bilo teško, ni pribor da nosi, ni ukrase, ni sama sve da završi, samo da bi ugođaj svima bio podjednako lep.

Naravno da smo morale Goca ( unikat- magična torba ) i ja, fotkama da ovekovečimo Brankino remek delo s tim da nismo uspeli da je privolimo na slikanje.

U toj euforiji pred-novogodišnjoj sve smo se prisetile detinjstva i čarobnih trenutaka u iščekivanju Deda Mraza. Nekima su tate bile Dede;), a nekima kao npr. meni su roditelji ostavljali paketić ispred vrata, koji bi preuzimala nakon zvonjave na vratima pitajući se zašto je Deda Mraz tako brzo otišao i zašto ga nisam videla. Bez obzira što ga nisam videla, omogućili su mi čaroliju maštanja i uživanja.

Da li su Vama roditelji priređivali iznenađenja i kako je to izgledalo?

Sećam se, da je jedne godine kada je sestričina bila mala, zet obukao odelo Deda Mraza ali je zaboravio da izuje svoje papuče. Naravno da ga je ćerkica prepoznala i na osnovu samo tog previda. Uostalom moja ljubav je uvek bila prepametna mala pčelica.

Pre dve godine je naš kum priredio deci iznenađenje i prerušio se u Deda Mraza a mali princ ga je nakon što je dobio svoj poklon, pitao a gde je poklon za mamu i tatu;)

Posle priče o Deda Mrazu prešle smo na teme ko se čemu raduje i koje rituale voli da primenjuje za Novu Godinu;)

Neko voli da ukrasi ceo stan. Sećam se moji su uvek ukrašavali dnevnu sobu sa lampionima od kraja do kraja zida i naravno uvek je bila ukrašena jelka sa raznim ukrasima počevši od ukrasnih bombonica koje sam maštala da pojedem do šarenih kuglica. Zato se i radujem tom šarenišu i dan danas i prenosim tu čaroliju na svoju decu.

Kako vi ukrašavate stan i jelku za NG;)?

Sve u svemu sjajne žene iz 208 dale su mi inspiraciju za ovaj post.

Takođe je atmosferu začinio divan ručni rad Natjel Hand Made – koja pravi divne ručne torbe o kojima sam već pisala a koji možete videti na slici.

 

4 Replies to “Euforija pred Novu Godinu:)”

  1. Bravo koleginice,moram biti iskrena a i ljudski je priznati da sam malo ljubomorna…zelim vam srecnu Novu godinu i da i sledece godine,ulepsavate vasim vrednim rukama,neznim i toplim dusama!Ljubi vas Milena Rosic

  2. Hvala draga Milena na lepim rečima! Poljubac od nas!

  3. Divne ste!

Оставите одговор

%d bloggers like this: