Rođendani

Da li se sećate kada smo bili mali kako smo slavili rođendane? Mislim na generacije od ’70 do ’80-tih?

Kod kuće uz društvo iz škole uz muziku sa radia ili mini linije i obavezne sendviče i grickalice na meniju.

Sendviče naravno sa majonezom ili margarinom, šunkom ili parizerom ( zavisi od imovinskog stanja porodice;)), kuvanim jajetom, kiselim krastavcem.

Uz sendviče žuti i crni sok a negde se nađe i coca cola ili pepsi;)

I onda đuskanje i smejanje par sati uz obaveznu razmenu stidljivih pogleda simpatija iz razreda koje s godinama prerasta u nedozvoljene igre “ masne fote“ sa poljubcem od par sekundi zbog koga imaš grižu savesti ili stid narednih mesec dana;))

Sećam se i danas prve proslave rođendana kojoj sam prisustvovala. Ne sećam se koliko sam tačno imala godina, ali po slikama rekla bih 4 do 5. Sestra rođena zvana „zvončica“ može da me podseti:)

Rođendan je bio njen i pozvala je svoje društvo iz razreda i mama i tata su se povukli negde u sobi ili su bili u komšiluku ali su ostavili mene malo smetalo kao glavnu maskotu proslave.

Maskota sam bila iz razloga što sam tada prvi put spoznala osećaj zaljubljivanja ili dopadanja kada sam ugledala sekinog drugara iz razreda.

Crno bele fotografije potvrđuju da se od prvog pogleda ja ne odvajam od njega:) Na svakoj slici stojim pored njega a na jednoj se vidi kako me sestra pomera u stranu da me malo udalji. Pritom sam 7 godina mlađa i izgledam kao dečak. Sa frizurom Lokice i pantalonama na tregere i džemperom.

Spoznaja novog osećanja na žurci gde su za mene velika deca i muzika;) se ne zaboravlja. A mamina i tatina namera je očigledno bila da me ostave kao zalogu da sve protekne po ps-u:))))

Ista praksa je nastavljena i tokom moje osnovne škole. Mislim da su to najlepši rodjendani koje sam sa društvom proslavila. Puni smeha, emocija, čežnji da se neka simpatija pojavi, đuskanja, razmene pozitivne energije.

Osećaji i najslađe godine, koje se ne zaboravljaju:)

2 Replies to “Rođendani”

  1. Predivno sećanje. Bila si med medeni… ❤️

Оставите одговор

%d bloggers like this: