Formula za dobar brak

Ukoliko ste slusali ikada akademika Vladetu Jerotica, koji je inace cest gost emisije „Agape“ na Studiu B, mogli ste da cujete sijaset mudrosti, zlata vrednih!
Mnoge od njih nikada necu izbrisati iz secanja, a moram da skrenem paznju na jedan poseban deo, kada je u jednom emisiji ( mislim da je bila kod Tanje P. ) pricao kako se mnogi bave istrazivanjem uzroka razvoda braka a ne bave se istrazivanjem uzroka zbog kojih brak opstaje (poput njegovog).
Nakon toga priuputam cesto bracne partnere sa dugogodisnjim stazom sta je to sto,( narocito u danasnje vreme prevelike zelje za slobodom), cini brak srecnim i uspesnim.
Odgovori su svedeni na par cinjenica kao sto su ljubav, postovanje, poverenje, vernost, komunikacija, angazovanje oko porodice, itd. a moram da priznam da sam neke i posmatrala gde se zaista vidi da je to tako kako je i receno.
Primer je jedna moja koleginica po koju njen suprug i posle odredjenog staza i dalje dovozi i odvozi kolima na posao iako im nije posao na istom mestu. Njemu je jednostavno stalo da joj ugodi i da on bude taj koji i dalje brine o njoj bez obzira na guzvu u saobracaju (koju cesto spominjem u danasnje vreme).
Drugi primer su bracni partneri koji su od kako im je dete otislo iz kuce pa do svojih poznih godina provodili vreme zajedno u penziji kroz neke zajednicke altivnosti, poput setnja na Adi i slicno. Prosto nisu dosadili jedno drugom jer su se voleli.

Ovo je mali broj primera koji sam istakla a ima ih zaista puno.

4 Replies to “Formula za dobar brak”

 1. Draga Mikice, ima jos takvih primera ali su retki. Ja imam prijatelja koji takodje odvozi i dovozi svoju zenu na posao ali iz drugog razloga. Ljubomoran je pa da mu zena ne zaluta u prevozu. 😉 ali i njihov brak je dugovecan

 2. Hvala Lido na komentaru.
  To je bio samo jedan primer naveden jer ga gledam svaki dan a nisam razmisljala da je i taj motiv moguc;)

 3. Draga Mikice,
  Dobro je sto su Vas prijateljice ohrabrile i divno je sto ste ih poslusali,Bravo, samo napred, vise nego ikad potrebna su nam nadahnuca, entuzijazam, posvecenost i ljubav
  Srdacno Vasa,
  Vesna Stus

 4. Draga Vesna, Vase reci za mene zlata vrede jer znam kakva osoba ih pise!
  Pocastvovana sam zbog svega sto ste napisali!
  Hvala Vam od srca!

Оставите одговор

%d bloggers like this: